Valikko Sulje

Tulevat tapahtumat

Oikeudet muutoksiin pidätetään

TI 4.8.2020 18:00

Vissinki 30v -juhlakonsertti

Rikalanmäen teatterivintti

Kati Ahvenniemi – perkussiot, laulu
Panu Helke – nokkahuilut
Juho Paltta – harmonikka
Antti Pohjola – viulu
Seija Pohjola – kontrabasso, laulu
Mari Sandell – harmooni, laulu
Ann-Marie Vähä-Piikkiö – mandoliini, laulu

 

Halikkolainen kansanmusiikkiyhtye Vissinki viettää tänä vuonna 30-vuotisjuhlaansa! Sen kunniaksi Rikalanmäellä kuullaan pitkästä aikaa tätä 7-henkistä kokoonpanoa, jonka ohjelmistossa on sekä perinnettä uusin sovituksin että sävellettyä nykykansanmusiikkia. Kesäiseen konserttiin Vissinki on valinnut nostalgiapaloja alkuvuosilta, tavaramerkikseen muodostuneita lounaismurteella laulettavia lauluja sekä rakkaita instrumentaaleja.

 

Esityksen kesto n. 1 tunti (ei väliaikaa)

 

15 € Peruslippu (Lippupiste 17.50 + palvelumaksut)
(+ mahd. toimitus- / laskutuskulut)

KE 5.8.2020 18:00

Ykspihlajan Kino-orkesteri

Rikalanmäen teatterivintti

Ykspihlajan Kino-orkesteri on alunperin Kokkolan satamakaupunginosassa Ykspihlajassa perustettu orkesteri, jonka ensimmäinen tehtävä oli säveltää musiikkia ja säestää Juho Kuosmasen mykkäelokuvaan Romu-Mattila ja kaunis nainen vuonna 2012. Kino-orkesteri on sittemmin säveltänyt ja soittanut musiikin myös Kuosmasen elokuviin Hymyilevä mies (2016) sekä Salaviinanpolttajat (2017). Orkesteri keikkailee nykyään myös itsenäisenä orkesterina ilman elokuvaa.


Kino-orkesterin laulusolisteina toimivat sisarukset Anna, Oona ja Laura Airola. Anna ja Oona ovat näyttelijöitä ja Laura journalisti, joka kirjoittaa yhtyeen sanoitukset. Kino-orkesterin omat sävelmät ovat inspiroituneet lähinnä 1960-luvun italo-musiikista, italialaisesta elokuvamusiikin perinteestä sekä kotimaisesta 1950-60-lukujen iskelmästä.


Ykspihlajan kino-orkesterissa soittavat säveltäjä-kitaristi Miika Snåren lisäksi kitaristi Tuomas Asanti, trumpetisti Miia Reko, basisti Reetta Kuisma sekä rumpali Ilkka Tolonen. Kino-orkesteri on esiintynyt viime vuosina Kuosmasen elokuvien matkassa muun muassa Ranskassa Cannesin elokuvajuhlilla ja Pariisin elokuva-arkisto Cinematequéssa, Tanskassa Copenhagen PIX-festivaalilla, Palm Springsin elokuvajuhlilla Kaliforniassa sekä elokuvafestivaaleilla mm. Belgian Leuvenissa, Saksan Oberhausenissa, Berlinalessa sekä Bulgarian Sofiassa. Kotimaassa Kino-orkesteri on esiintynyt lukuisten klubikeikkojen lisäksi mm. Sodankylän elokuvajuhlilla, Kajaanin runoviikolla, Stage-festivaalilla Helsingissä sekä Kansallisteatterin Lavaklubilla.

 

Esityksen kesto n. 1 tunti (ei väliaikaa)

 

15 € Peruslippu (Lippupiste 17.50 + palvelumaksut)
(+ mahd. toimitus- / laskutuskulut)

LA 8.8.2020 16:00

SwingingMamas

Rikalanmäki

VAPAA PÄÄSY!

SwingingMamas on vuonna 2018 perustettu kolmen salolaisen musiikin ammattilaisen muodostama lauluyhtye. Yhtyeessä laulavat: Malla Pelo (Musiikkipedagogi AMK), Saija-Reetta Puopolo (näyttelijä/laulaja) sekä Maiju Valjus (Musiikin Maisteri). 
Yhtyeen ominta osaamista on 50-60 -lukujen musiikki 3-äänisesti laulettuna. Osaamiseemme kuuluu myös huilun-, pianon- ja viulunsoittotaitoa, joka mahdollistaa monipuolisten musiikkiesitysten järjestämisen.
 
"Lauantaitanssit" kiertueella lauluyhtyettä säestää pianolla ja harmonikalla Musiikin Maisteri Janne Kuusinen. "Lauantaitanssit" työryhmään kuuluu lisäksi tanssipari Sanna Takatalo-Heinonen sekä Turo Rantanen, jotka ovat koulutukseltaan tanssinohjaajia. Tanssijat tuovat esitykseen monipuolisuutta ja visuaalisuutta. Myös esiintyjien puvustus on toteutettu esitettävän musiikkityylin ajan hengen mukaisesti.
 
Lauluyhtyeemme sydäntä lähellä ovat erityisesti matalan kynnyksen kulttuuritapahtumat. 
Haluamme tarjota mahdollisuuden musiikkielämysten nauttimiseen myös sellaisille ihmisille, joille perinteisiin konsertteihin saapuminen on syystä tai toisesta vaikeaa. Pääsymaksuttomien konserttien tavoitteena on tarjota kaikille tasavertaisesti musiikin iloa sekä mahdollisuus kulttuurielämyksiin myös konserttisalien ulkopuolella.  

LA 8.8.2020 19:00

Jukka Perko PreBoppers: Swing, Bop & Lindy Hop

Rikalanmäki

LOPPUUNMYYTY!

KE 12.8.2020 18:00

Iivanaiset, Kalaniemi, Alakotila -konsertti

Rikalanmäen teatterivintti

JOHANNA JA MIKKO IIVANAINEN, MARIA KALANIEMI JA TIMO ALAKOTILA
KE 12.8.2020 KLO 18.00
RIKALANMÄEN KESÄTEATTERI TEATTERIVINTTI

Tunnelmallinen konsertti yhdistää kaksi maamme huippuduoa, kun jazzin puolella vaikuttaneet laulaja Johanna Iivanainen ja kitaristi Mikko Iivanainen sekä nykykansanmusiikin uranuurtajat harmonikkataiteilija Maria Kalaniemi ja pianisti Timo Alakotila esiintyy kesäohjelmistollaan. Konsertissa kuullaan lauluja taiteilijoiden omilla sovituksilla sekä yhtyeen jäsenten omia sävellyksiä.

Johanna Iivanaisen raikkaan luonnollinen esiintyminen ja sävykäs tulkinta on saavuttanut suuren suosion maassamme. Hänen monipuolisuutensa laulajana on suorastaan hätkähdyttävä kattaen levytyksiä jazzin, accappellan, popin, dancen ja lastenmusiikin alueilta. Vuonna 2002 Johanna sai Louis Armstrong -palkinnon ja vuotta myöhemmin Sony Electronics Finland ja Suomen Jazzliitto myönsivät hänelle historian ensimmäisen Sony jazz -palkinnon.

Mikko Iivanainen on erottunut suomalaisen jazzin kentällä harmonisella syvyydellään sekä saundien monipuolisuudella. Dynamiikan soitossaan lahjakkaasti hallitseva Iivanainen on vaikuttanut useissa maamme eturivin jazzyhtyeissä.

Maria Kalaniemi on kansainvälisen huipputason muusikko ja lisäksi lahjakas, omaleimainen säveltäjä. Maria Kalaniemi on monista musiikkityyleistä oman hyvin persoonallisen ilmaisunsa kehittänyt taiteilija, joka on noussut yhdeksi kaikkein arvostetuimmista muusikoista maassamme. Kalaniemen luoma lyyrisen herkkä ja intensiivinen soittotyyli on saanut uskollisen kuulijakunnan eri puolilla maailmaa.

Timo Alakotila on maamme kysytyimpiä muusikoita. Hänen laaja sävellystuotantonsa koostuu konsertoista, runsaista sovituksista, musiikkinäytelmistä ja tanssiesityksistä. Sävellyksiä ovat esittäneet mm. BBC Concert Orchestra, Umo Jazz Orchestra, Tapiola Sinfonietta, Australian Chamber Orchestra. Hän on toiminut taiteellisena tuottajana, muusikkona, säveltäjänä ja sovittajana noin 200 levyllä.

 Esityksen kesto n. 1,5 h (sis. väliajan)

25,00 € peruslippu (Lippupiste 27.50 + palvelumaksut)
(+ mahd. toimitus- / laskutuskulut)
Lipun hinta sisältää ALV 10%

PE 14.8.2020 19:00

Koko kansan rapujuhla

Ravintola Rikalan Krouvi

Varattavissa nyt!

Rapujuhla 14.8. 2020 klo 19.00 Rikalan Krouvi

Kerää porukka ja tule viettämään hilpeää rapujuhlaa hyvän ruuan, juoman ja ohjelman merkeissä. Iloisen rapuillan laulattaa ja juontaa Janne Kuusinen.

Rapuilta tulee tilata ennakkoon!
Varaukset: ravintola@rikalankrouvi.fi

MENU
Ennen rapuja
Pieni kuohkea kantarellikeitto
Viinisuositus: Saar Riesling, Saksa

Ravut
Ravintola Rikalan Krouvi tarjoilee perinteiseen tapaan keitetyt kotimaiset täpläravut paahtoleivän, voin ja tillin kera. Alkuruoaksi suosittelemme 8-15 rapua / hlö. Ravut tarjotaan päivän hintaan n. 2-3 e/rapu.
Juomasuositus: Marskin ryyppy

Ennen pääruokaa
Tyrnisorbettia ja tilliä

Pääruoka
Kokonaisena paistettua peuranfileetä, madeirakastiket(l,g)

Viinisuositus: Smoking Loonzinfandel California, USA

Jälkiruoka
Mehustettuja marjoja ja Mascarponemoussea (l,g)
Kahvia/teetä

Menun hinta: 43€/hlö (ei sisällä rapuja ja juomia). Ravut päivän hintaan 2-3e/rapu.

LA 15.8.2020 11:00

Muumiperheen lauluretki -konsertti

Rikalanmäen teatterivintti

MUUMIPERHEEN LAULURETKI -KONSERTTI

LA 15.8.2020 KLO 11.00
RIKALANMÄEN KESÄTEATTERI TEATTERIVINTTI

Eija Ahvo, Markus Bäckman, Soili Perkiö

Soili Perkiön säveltämät ja Hannele Huovin sanoittamat Muumilaulut valloittavat kuulijoita eri puolella Suomea. Äänite CD on myynyt jo platinaa. Muumipeikko, Muumimamma, Muumipappa, Nuuskamuikkunen, Pikku-Myy ynnä muut Muumilaakson hahmot seikkailevat Tove Janssonin tutussa hengessä.

EIJA AHVO, näyttelijä, laulaja, ohjaaja on tehnyt pitkän uran lasten kulttuurin edistäjänä Suomessa. Eijan mielestä: "Lapsen saatteleminen musiikin ja teatterin lähteelle on suurin lahja minkä voi lapselle antaa. Musiikki houkuttelee mielikuvittelu lihakset toimimaan ja tunteet ovat heti läsnä. Soilin ja Hannelen Muumi-lauluista löytyy jännitystä, riemua, rohkeutta ja turvaa." Eija Ahvo on ollut Suomen Unicefin Hyvän tahdon lähettiläs vuodesta 1986 lähtien. Ahvolle myönnettiin monipuolisesta kulttuurityöstään Pro Finlandia mitali vuonna 2018.

MARKUS BÄCKMAN on pitkän linjan laulaja ja äänityöläinen. Päätyönään hän dubbaa piirroselokuvia, tekee laulukeikkaa ja lukee äänikirjoja. "Muumit ovat tulleet tutuiksi sekä dubbaustyössä, että riemukkaalla Muumiperheen lauluretki - levyllä, jolla sain olla mukana. Ja tietysti lapsena aina kesäisin, kesämökin kirjahyllystä."

SOILI PERKIÖ, musiikkikasvatuksen lehtori Sibelius-Akatemiassa, lastenmusiikin säveltäjä, esittäjä sekä oppikirjailija. Soili Perkiö sai 2009 Lastenkulttuurin valtionpalkinnon uraauurtavasta ja innostavasta työstä lapsiperheiden loru-, laulu- ja leikkiperinteen uudistamisessa ja vaalimisessa sekä kirjallisuus- ja musiikkikasvatuksen kehittämisestä aiempaa lapsilähtöisempään suuntaan. Soili Perkiölle myönnettiin Pro Finlandia -mitali 2019.

Muumiperheen lauluretki -levy ilmestyi talvella 2014 ja siitä tuli nopeasti myyntimenestys. Levy valittiin Vuoden lastenlevyksi ja 2015 levy sai EMMA-palkinnon lasten levy -kategoriassa. "Muumilevy on silkkaa laatua" (HS 12.3.2014)

Esityksen kesto n. 45 min (ei väliaikaa)

15 € (Lippupiste 16.50 + palvelumaksut)
(+ mahd. toimitus- / laskutuskulut)
Lipun hinta sisältää ALV 10%

Liput:  https://www.lippu.fi/event/muumiperheen-lauluretki-konsertti-rikalanmaeen-kesaeteatteri-13026518/  

LA 15.8.2020 18:00

Ilkka Heiskanen - Leninki

Rikalanmäen teatterivintti

ILKKA HEISKANEN - LENINKI

LA 15.8.2020 KLO 18.00
RIKALANMÄEN KESÄTEATTERI TEATTERIVINTTI

Käsikirjoitus: Matti-Juhani Karila
Ohjaus: Vesa Vierikko
Dramaturgia: Ilkka Heiskanen
Lavalla: Ilkka Heiskanen

Leninki on alusta loppuun saakka naurattava komedia yksinäisyydestä. Keski-ikäinen, vaimonsa jättämä elämän virkaheitto Usko Haverinen on yksi tuhansista avioeron kokeneista miehistä. Elämä murjoo, mutta Uskon puheissa se hymyilee. Uskon tarinoissa mökkirähjä muuttuu kartanoksi, kaljakori Viestintäkeskukseksi ja marrasharmaa takapiha kukoistavaksi golf-kentäksi... ja yksinäisellä miehellä puhetta riittää!

Leninki on tragikoominen näytelmä. Se on erittäin hauska ja samalla niin koskettava monologi miehestä, joka alkaa itsekin uskoa sepitettyihin juttuihinsa.

Esityksen kesto n.2 tuntia (sis. väliajan)

25 € (Lippupiste 27.50 + palvelumaksut)
Lippu + ruoka 50 € (Lipupiste 52.50 + palvelumaksut)
(+ mahd. toimitus- / laskutuskulut)
Lipun hinta sisältää ALV 10%.

Illalliskattaukset klo 16 ja klo 20
HUOM! Lippu+ruoka myynti päätetään 2 päivää ennen esitystä. Varmistathan paikkasi ajoissa.


Illallinen à la Rikalan Krouvi

Karitsacarpaccio, juuressipsejä ja pikkelöityjä sieniä (L)

Siikaa, uuden sadon perunoita, omenaa ja pehmeää voikastiketta (L,G)

Marjatiramisu (L)

Olethan yhteydessä, mikäli sinulla on kasvis- tai muu erityisruokavalio. Otamme sen huomioon etukäteen tilattuna. Vesi sisältyy illallispaketin hintaan, muut juomat voi tilata paikan päältä. Yli 10 hengen ryhmille suosittelemme juomien tilaamista etukäteen. Myös väliaikatarjoilun voit tilata ennakkoon. Erityisruokavaliot, juoma- ja väliaikatarjoilutilaukset: ravintola@rikalankrouvi.fi / 044 244 6590.

K-12
Sisätila, numeroimaton katsomo  

Liput: https://www.lippu.fi/event/ilkka-heiskanen-leninki-rikalanmaeen-kesaeteatteri-13026520/  
Facebook: facebook.com/events/1593025764206055/

 

SEURAA MEITÄ SOSIAALISESSA MEDIASSA